sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Endurance Quest 2014 Kunto PalauttelijatAina ei mene putkeen kaikki tavara vaan hieman laidoillekkin tällä kertaa tuli. Sekä taisi katsomossa olla sen verran jännittävä tunnelma, että some suorastaan kohahteli vaahtopäitä. Onneksi me osasimme ottaa homman ihan palauttelun kannalta vaikka mun TE hieman piikkasi prologin suunnistus kämmin jälkeen. Olimme tosiaan ihan keltanokkia, kun koskaan ei olla kaksikolla melottu eikä muitakaan Questejä ole tullut kokeiltua koskaan tai köysillä ollaan kerran pari oltu.


Alussa reitin suunnitteluun oli aikaa 30min, josta Coasteering muutos puhutteluun meni ainakin 5min. 8.30 kuvaus-puhuttelu missattiin ja samalla tärkeä päivitys tieto reittimuutoksesta missattiin (TA6 olikin TA5). Tämä kostautui pienenä extra seikkailuina, mutta koko rahan edestä. Tästä tuli hyvää oppia tavaroiden ennakkovalmisteluissa sekä korvien välissä tapahtuvan toiminnan hallintaan.


Kilpailun tarkka seuranta kiemuroineen löytyy GPSseuranta.net linkin takaa. Tässä näkyy meidän melonta töppäys ja sitten vielä tuo coasteering tuplakiekka (vesistö oikomiset). Sen verran jälkipyykkiä tuli pestyä ja analysoitua tuosta omasta gps jäljestä kuinka paljon meni aikaa hukkaan + kärjen vetoapu jäi kokonaan käyttämättä ja sykkeet jäivät palauttelutasolle 141 avg. Eli Prologi 'P' rastin puuttuminen +15min ja melonnasta yllättävä kyllä tuli vain +10min sekä coast ~8min joten yhteenlaskettuna tämä hukattu nettoaika nousee noin 35-40min.
Kisailu oli kaiken kaikkiaan ihan sika siistiä ja koko ajan oli uutta toimintaa tiedossa. Missään vaiheessa en kyllästynyt menoon ja puuduttavia rastivälejä ei ollut olenkaan kuntosarjassa. Molemmat otettiin rennon railakkaasti meno metsässä, tiellä ja vesillä. Kerran meinattiin ajaa kolari paikallisen soutuveneen kaa. Se ja muut parhaat palat löytyvät videosta. Ilkka ja Joona pelastivat koko video materiaalin. Tapahtumat alkoivat kun yritin pysyä Jorman kintereillä pyörällä polkua pitkin ja kypärä jäi havuihin kiinni ja irtosi kuitenkin lopulta ja jatkoin matkaa. Joona huuteli mulle, että meinasi ajaa GoPro:n yli, onko se meidän. Huh kadonnut lapsi löytyi, Kiitos Joona!


Toki ei vielä paljasteta videota vaan tajotaan se jälkipalaksi kun sen editointiin meni melkein sama aika kuin itse kisaan ja ihan täysin tyytyväinen siihen en ollut. Hyvää materiaalia oli paljon ja ehkä talven kylminä hetkinä niistä voisi fiilistellä makeita slowmotioneita. Ehkä olis oltu kakkospaikalla jos ei olis fiilistelty näin täysillä mutta silti en jättäisi mitään pois koska reissu oli mielestäni magee!


Kilpasilla olon tekniset data olivat 69,3km, eli 7km enemmän kuin voittajat. Aikaa meni 7h 27min ja joitain sekuntteja. Keskisyke taisi olla siinä 140 pinnassa sekä noususumma oli mukamas 2km+ toki mittari hieman sekoili kuin kastui uinti osuuksilla. Alkuperäinen lukema olis ollut 2500m+ mutta sitä en usko ja vähensin tuon 500m.

No ei me enää kiusata vaan viteon kimppuun ja naatiskeelkaa vaikkei se tuokkaan kotikatsomoon ihan samaa tunnelmaa kuin mikä itse radalla oli!


Jorma Kivelälle suuri kiitos tästä seikailusta! Niin Palauttelijat tulevat vielä jossain vaiheessa tekemään täsmä iskun taas jossain, mutta aika näyttää missä!

Järjestäjien sivut: http://www.endurancequest.com/

Lisätty matkat, osuusajat, keskinopeus, siten että vaihto lisätty alkavaan lajiin:

Juoksu 14 02:02:23 8:45
Pyörä 43,1 02:58:34 14,5
Melonta 10,9 01:39:43 6,6
Pyöräpatjailu 0,5 00:18:04 1,7
Uinti 0,5 00:09:38 3,1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti