lauantai 24. tammikuuta 2015

Winter Trail Run Cup 10k

Tällä kertaa viivalla oli nimekästä porukkaa. Itse kävin tekemässä kunnon verran pohjille ettei sitten vanhan luut ja nivelet ala paukkumaan itse kisassa. Tarkoitus olis mennä taas eka kiekka himmaillen ja toka kiihdyttäen. Eka kiekka meni gps jäljen mukaan 25:05 eli tavoiteeseen päästiin niukasti. Alussa kukaan ei tuntunut haluavan keulapaikkaa niin rykäsin itseni keulille ja mäen puolivälissä Antti tuli ohi. Noustin Keinukallion mäelle peräkanaa ja muu porukka ihan kannoilla kiinni. Lasku oli jäätävää puiden väistelyä, mutta pelottomuudella tästäkin päästiin alas rennon letkeesti.

Metsäkiekan alkaessa Miikka lähti keulille ja tämän seurauksena hieman jäätiin, mutta hyvänä kirinä vauhdin lisäys tuntui. Mentiin sellaista 4:15 vauhtia ja se sopi mulle. Enempää kun ei olis irronnut. Lopulta Antti ja Miikka vaihtoivat vetovuoroa ja hieman tuli rakoa (taktikointia). Tein myös ohituksen ja kyselin onko jalat kunnossa ja ilmeisesti toipuminen ei ole tapahtunut toivotulla tavalla.

Keulaan oli sellainen 15m matka eli päädyin vetämään tätä kakkosryhmää. Kysyin et haluuko kukaan tulla pitämään vauhtia ja kuulemma vauhti kelpasi. Tokan kiekan pitkillä nopeilla etelään menevillä poluilla kärki näkyi edessä mut nyt joutui vain keskittymään omaan tekemiseen ja pitämään aistit valppaina jos mielii pysyä sijalla 2. Lopun ylös-alas-ylös-alas osuudella mäet olivat jo vaikeita ja kieroksella ohitettaviakin oli muutamia. Alamäet meni vielä suht rennosti mutta polun leveys ei meinannut riittää. Sai ihan tosissaan tehdä töitä pitääkseen homman paketissa.

Takana tulijat olivat ylämäissä hieman etäämpänä mutta silti lähellä. Lopun mäki sitten ratkaisi miten käy. Siellä näin taas Antin selän ja hapen kulkemisen kanssa oli hieman vaikeuksia, joten päätin itsekkin voimakävellä mäen ylös. Toinen takanatulija käveli myös mutta nuori HS:n kaveri paineli aropupuna. Alamäen alkaessa tiesin että nyt tullaan ohi ja hihkaisin kannustukset et nyt luukku auki. Itse hitusen varmistelin alamäen röykyissä ettei teipatut nilkat pyörähdä ympäri. Lopulta 3 kärki tuli maaliin tasaisin noin 20m välein ja varmaan 5 ekaa oli n1min sisällä. Eli viimekerrasta sijoitus parani yhdellä ollen 3.

Teknisesti juoksu meni hyvin ja taktiikkakin oli hyvä. Sain hieman rauhoitettua ekan kierroksen vauhtia ja sijoitus oli hyvä varsinkin kun ottaa omat ikäkertoimet mukaan. Kahviossa olin ansainnut munkkirinkilän ja sepä vasta maistuikin hyvältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti