maanantai 17. kesäkuuta 2013

Jämsä-Jukola 2013

Tällä kertaa olin joukkueessa Pihkaniskat 3, eli ei niin nuoret miehet, mutta kovasti taistelemassa huippu sijoituksista. Päivä kuitenkin aloitettiin seuraamalla Venlojen viestiä ja siellä olikin kovasti seurattavaa. Itse en löytänyt kovin hyvää kuvauspaikkaa venlojen lähtöön. Sain kuitenkin muutaman kuvan ilman pitkää putkea. Suopursuista sain hyvin kuvia viimeisellä yleisörastilla ja muutaman Pihkaniskankin ehdin kameraan taltioida. Mukavaa oli seurata miten metsä piti Suopursuja otteessaan ja lopulta saivat sen mitä tulivatkin hakemaan eli tämän.


Minulle osui osuudeksi 2. kun olin tehnyt kainon pyynnön, että pääsisin suunnistamaan taas pitkästä aikaa yöllä. Tämä toteutui vaikka suunnistukseni seilaa laidasta laitaan. Jostain syystä tämä yö-suunnistaja vaan jostain syystä tykkää mennä pimeällä, vaikka yleensä nukun sängyssä täyttä häkää alkuillasta pitkälle päivään. Lähdön seuraamisen jätin taas väliin koska laittelin omia kamoja päälleni ja valmistauduin koitokseeni. Tämänkertainen oma arvaus kävi toteen ja rata oli nopea. Sen jo oikeastaan näki kärjen vauhdista vaihtoalueella, että tossun pitää kulkea. Isoja mäkiä taisi olla vain yksi ja muutama pienempi.


Perinteiseen tapaan käyn vain läpi ne rastit. jossa tein pummeja. Muut rastit, jotka tuosta puuttuvat niin ovat mielestäni menneet riitävän hyvin omaan tasoon. Sen verran että 7 rastille nouseva mäki oli aika pitkä ja alussa yritin vähän päästellä mutta kävelyksi se tietty meni. Muuten olis ollut niin huppu sekasin tuolla mäen päällä ettei olis mitään rastia löytänyt valovuosiin.


Pari ikävää ojan ylitystä osui kohdalle, mutta en joutunut uimaan missään kohtaa ja varusteetkin olivat vähä-rapaiset. Alun hyvät letkat hävitin ekalla pummilla R12:sta ja muutamia rastivälejä joutu menemään ihan yksikseen mutta yleensä aina osui porukkaa samoille suunnille. Pari reitinvalinta virhettäkin tuli tehtyä, mutta niitä ei ole sen kummemmin mainittu. Tiheiköt oli sen verran pahoja että siellä olisi voinut viettää helposti pitkiäkin aikoja.

Karttalinkki uuteen ikkunaanPummit rasteilla (rasti-koodi: aika / matka):
12-225: 1:27 / 107m Ajauduin rinnettä pitkin johonkin tiheikköön ja sain kuin sainkin pidettyä itseni poissa rämeiköstä ja löysin vahingossa ison jyrkänteen josta pääsin kartalle ja rasti löytyi sitten helposti.
16-205: 2:51 / 272m Säntäsin yhden peesin perässä 187 koodille ja totesin olevani liian pitkällä. Osasin palata aika hyvin takaisin, mutta rasti ei osunut kohdalle joten jouduin hakemaan sähkölinjalta itseni kartalle ja vähänkö harmitti, jo toinen iso-pummi.
21-165: 1:22 / 159m Menetettyä pummiaikaa on vaikea ottaa kiinni, jos tekee vielä lisää sähellyksiä. Avoimella aukealla kahden hiekkakasan välistä singahdus tuotti pitkälle menon. Tämä toki oli helppo korjata.
25-144: 1:54 / 318m Oli hyvä polku ja vauhti liian kovaa. Se sitten kostautui ja tiesinkin olevani liian pitkällä, mutta jostain syystä en ottanut yhtään oikealle.
Yhteen: 7:34 / 856m


Nämä tosiaan on laskettu gps ajasta, jos olisin vaan osannut mennä heti rastille. Vauhti tuntuu olevan kunnossa. Osumatarkkuus turhan huono, kun tuli 4 isompaa pummia. Odotin, että kahdella pummilla olisi selvinnyt, mutta lepopäivien jälkeen oli menohalut liian suuret. Toisaalta ihan mitään super yber mega pummia ei tullut, joten aikaan olen tyytyväinen. Sijoitus olisi varmaan parannut 100 pykälällä, jos olis edes saanut 5min pois tuosta pummaus ajasta.

Lisää datoja:
Kartta matka 12,8km
gps:n matka  15,0km
Osuus aika: 01:35:16
Keskitahti: 6:21 min/km
Aika liikkeellä: 1:32:59
Keskitahti liikeellä: 6:11 min/km
Paras km 15 osui 4:07 min/km
Hitain km 8 osui 8:50 min/km
Sijoitus osuudella 343/1569


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti