lauantai 25. toukokuuta 2013

MaastoMittelöt 2013Aamulla kukonlaulun aikaan hereille, ei sovi mulle yhtään, pöpperössä pekonit ja puuro naamaan sekä vähän kahvia. Ajeltiin Pasilaan junalle, koska Tapanilasta lähtevällä junalla ei ehdi vaihtoon, koska on 2 min pielessä, vr on taas tehnyt hyvät aikatalut eli ei ihme ettei julkiset kannusta liikkumaan. Päästiin kisapaikalle noin 6:45 ja numero paitaan kiinni ja pika tyhjennys vessassa sekä yksi banaani huiviin, tällä pärjätään. Tiedossa olisi 2 kierrosta pyörällä ja toiset 2 kierrosta juosten.Lähdön tapahduttua 7:00 ajeltiiin suht rauhallisesti pyöräteitä pitkin ja olin pääryhmän hännillä. Mentiin mukavaa vauhtia ja cyclolla pysyi helposti perässä. Hiekkaisten ulkoiluteiden alkaessa, vaihtui veturin paikka aina ajoittain, se myös teki hieman haitariliikettä  mutta mukana pysyi helposti. Liikenteenohjaus toimi hyvin. Yhdessä kohtaa oli hieman puutteelliset merkinnät (alikulku alussa, pelto puistossa sillan kohdalla) mutta niistä selvittiin kuitenkin hyvin.Muutamaa km ennen metsäpolkua ajelin letkan kärjessä, kun siihen aukesi veturin paikka ja menin sen mitä pääsin. Lopulta luovutin paikkani veturina ja jäin siihen kärjen tuntumaan. Eka polku meni hyvin, mitä nyt kerran meinasin ajautua ulos polulta. Sitten polun loppu oli aika hankalaa ja kun saavuttiin toisen polun mäkeen niin pyörän talutus/kanto oli paikallaan. Siinä totesin ettei näin mutaisella polulla ole cyclolla mitään asiaa näin kärjessä ja päästin 5-6 maastopyörä porukan ohi. Yritin pysyä heidän perässä, mutta ei pysynyt ja kaaduinkin yhden kerran jo mut siinä ei käynyt kuinkaan, ehkä tuli katu-uskottavuutta lisää mudan ja ravan muodossa.

Polut jäi taakse ja nopea ulkoilutieosuus jatkui mutta yksin sai mennä. Ei ollut vetureita vaan piti kaikki työ tehdä yksin. Etenin kuitenkin hyvää vauhtia ja bongasin vaihtopaikan ja jatkoin toiselle kierrokselle. Nautin vähän juomaa juomapullosta ja yhden geelin otin tällä pyöräosuudella. Tarkoitus oli juoda pullo tyhjäksi, kun pääsen polkuosuuden ohi toisella kierroksella. Sen verran yritin lisää pinnistää toisella polkuosuudella, että yliarvioin pyöräni ja omat kyvyt. Tästä seurauksena takapyörän täydellinen pidon menetys ja viikatteen lailla kumoon. Tästä kuitenkin selvittiin mustelmalla ja meno jatkui.Pyöränmittarin mukaan max nopeudet olivat 58km/h eli ei ihme ettei tie aina välillä meinannut riittää ja vauhti ehkä hieman kostautui juoksuosuudella. Siinä reitti oikeastaan kulki vain ja ainoastaan metsässä, arvelisin että ulkoilutietä ja teitä yleensä oli 1-1,5km per kierros. Loput oli aitoa polkua ja puiden yli sai välillä hyppiä. Se oli rankempaa kuin pyöräily ja kierroksiin meni vähän reilu 60min ja km ajoista jo näki ettei nyt kulje. Taisin jollain km mennä jopa 5:17min/km eli joku vaan mätti. Joko ei kulkenut tai sitten on vaan huono kunto ja ehkä flunssa voi vähän vielä painaa (seli seli).

Juoksun aika ei kummempia tapahtunut, kukaan ei mennyt ohi ja yhden muun sarjalaisen ohitin. Pekoni tankkaus toimi ja energiana nautin sen toisen geelin ja kierrosten välissä pari mukia urkka juomaa. Yritin syödä dragstereitä mutta pääasiassa vaan nuolin niistä suolat ja sokerit ennenkuin ne lensivät metsään. Niin ja 6 glukoosi pastillia myös kului juoksun aikana. Vaihdossa yksi muki urkkajuomaa ja lopun 3km lenkura maaliin. Ehkä tuo jälkimmäinen pyöräosuus olisi voinut olla pidempi koska silloin joutuu miettimään meneekö lukkopolkimilla vai maastolenkkareilla. Nyt oli selkeesti lenkkareiden paikka. Yllättävän monta maasturia tuolla cyclolla päihitti eli tosi hyvin meni.Osuusajat:
1 Pyörä: 39km, 1h 39min 40s
2 Juoksu: 21,3km, 2h 3min 17s
3 Pyörä:  3km, 7min 3s
Sij. 6. ("cyclo" sarjan 1.)

Tulokset kilpa ja kunto

Palkintopöytä oli upea ja pääpalkintona oli fillari, arvonta palkintoja oli myös. Sitten tankkaus pöytä siis munkit ja kahvi avot. Oli karkkia urkkajuomaa ja jne. Sekä saunan jälkeen pääsi syömään kinkkukiusausta et nämä eivät enää voisi olla paremmin. On erittäin tärkeää tankata hyvin kun on urakoinut monta tuntia.
Kuvia tulee vielä ja päivitän myös unohtamani jutut tähän loppuun kun ne saadaan toisenen koneen muistista nettimaailmaan.Tässä datoja reitteineen:
Kaikki kuvat ja kuvaaja on: Merja Ylihärsilä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti