sunnuntai 18. elokuuta 2013

Snow Flakes Seikkailu

Medium Menijät (ei niin aikaisin herätys) H2 hajonta osui tämänkertaiseen seikkailuun, eli se tarkoitti alkutehtävän jälkeen lajit olisivat suunnistus, pyöräily ja melonta viimeisenä lajina. Mausteena tähän soppaan oli sitten vielä 4 yllätystehtävää sekä tuo alkutehtävä. Reitin suunnitteluun meni tavallista enemmän aikaa ja sain kaikki materiaalit sullottua 2 x A4 suunnistusmuoviin teipattuna.Lähtötehtävä oli kerätä rastit vapaassa järjestyksessä ja värittää oikea väri kilpailukorttiin. Meillä tämä oli muovin alla. joten väritys ei tietty toiminut. Kirjasin sitten annettuun karttaan ne kirjaimet jokaisen rastiympyrän kohdalle ja yritin väritkin katsoa ja kirjata nekin karttaan. Hirveetä sähellystä tämä oli mutta minkäs teet.

Pikkukartan tuuppasin pyörän karttatelineeseen ja jatketiin suunnistuksella. Ekalla rastilla oli sotilasrata jossa mentiin ali, yli ja kiivettiin sekä roikuttiin ja tasapainoteltiin. Ihan hyvin se meni ja leimattiin sitten yhden tolpan nokassa. Itse suunnistus meni hyvin vaikka pientä hakua reitinvalinnoissa olikin. S8 tossut kastuivat ekan kerran ja melkein jouduttiin uimaan kun seurasin muiden jälkiä ison ojan luokse. Vähän peruuteltiin ja hyvä tie lopulta löytyi. Maastossa on paljon sotilas-polkuja ja reittejä niin kartta oli vähän sinne päin mutta korkeuskäyrät pitivät hyvin paikkansa. Matkaa tuli 9km joka sisältää prologin eli alku suunnistuksen joka oli noin 2,4km, aikaa meni 1h 7min.


Pyörä osuus alkoi heti ekalla rastilla lisätehtävällä, joka oli crossi radalla ajoa. Siinä oli isoa mäkeä ja märkä lätäkkö sekä polkua ohjattua reittiä pitkin. Ihan helppo se oli. Mentiin pääosin tietä pitkin ja tilanteita oli ainakin kun käännyttiin ylös P3 rastille. P5 rastilla oli sitten extra-suunnistusta, johon kuului lyhyt uinti hiekkamontun saarelle (toisen vain tarvitsi suorittaa se rasti), jolla molemmat kynät lakkasivat toimimasta (permanent/kuulakärkikynä). Loput 3 rastia lueteltiin muistista ja saatiin järjestäjiltä leima kuponkiin. P7 rastilla oli ohjeet ajaa 1500m josta saa lisäohjeita. Otettiin kaksi jätesäkkiä ja laitettiin ämpärillinen hiekkaa niihin ja kannettiin ne noin 75m päähän ja leimattiin. Pyörämatka jatkui ja tässä olisi ollut hyvä oiko ylös mutta mönkijä tukki uran ja päätin kiertää. Kiertoa tehdessä yritin vielä oikaista toisen tiimin perässä mutta olisi tämäkin pitänyt kiertää kunnolla. Loput 3 rastia oli hidasta polkua ja ehkä kiertäminen olisi kannattanut mutta kun täällä piti olla uusia uria muttei niitä löytynyt. Vaihdossa pyörän mittari näytti 28km 1h 36min + extra tehtävät jotka veivät ainakin 15min. Koko aika näytti nyt 3h 2min kun lähettiin pyöräilemään melonta osuudelle.


Melonta lähti hyvin liikkeelle ja onneksi ei tarvinnut kanoottia kantaa juurikaan yhtään. Tuuli enteili hankalaa keliä mutta onneksi sivuttaistuuli vasta yltyi kunnolla kun oltiin jo vastaisessa. C3 rasti oli liikkunut jonkun verran etelään jostain syystä mutta gps ei valehtele vesillä ;-) Rastit poimittiin hyvin ja vain kerran kartta meinasi lentää kanootista tuulen takia ja ohitettiin noin 4 joukkuetta melonnan aikana. Muilla osuuksilla oli vaikea sanoa omaa sijoitusta hajonnan/reitinvalintojen takia.


Maaliin saavuttiin ajassa 3h 50min ja matkaa tuli 42,8km. Tämä oli hyvä palautus treeni minulle ja vähän kovempi keikka Merjalle. Maalissa sain selitellä alun prologi karttan merkintöjä ja annoin molemmat todistukseksi siitä että rastit on kierretty ja kirjaimet merkitty karttaan. Pientä huilia ja maali-kuvat, sit soppaa huiviin ja jutusteltiin tuttujen kanssa. Ei pöllömpi keikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti