sunnuntai 28. syyskuuta 2014

X-Kaato

Seikkailuista seikkailuun! Syksyn perinteinen multisport.fi:n viimeinen osakilpailu järjestettiin lähes kotinummilla urbaanissa ympäristössä. Tämä mahdollisti monelle lajiin tutustumisen ja konkareille hyvää haastetta erinomaisten questien muodossa. Harmillisesti syksyn ensimmäinen myrsky peruutti melontaosuuden, joka olisi toiminut hyvänä palauttavana osuutena. Nythän kisa oli lähes suunnistus duathlon.


Lajit (kuntosarja):
- Yksi telamiina ja reppu kantoon ota! Ihan tuli ne inttiajat mieleen.

- Startin jälkeen 400m ratakierros telamiina selässä. Lähdin reippaasti matkaan mutta säästellen.


- Paikanna 2 rastia mallikartoista omalle kartalle ja hae ne. Toisen rastin sain lähes heti omalle kartalle pisteeksi ja toinen oli hankala ja kysyinkin mennäänkö säkällä vai tarkistanko paikan, tarkisin summitaisen suunnan. Lopulta peesasimme hieman muutamaa joukkuetta ekalle rastille. Toinen rasti meni jo paremmin omilla avuilla. Paluu vaihtopaikalle ja telamiinan luovutus kevensi jalkaa kummasti. ~2,4km tuli prologille matkaa.


- MTB osuus 1-3, ekalla rastilla hirmu härdelliä ja joku oli jo hukannut kaverinsa 1 rastilla ja lopulta löysivät toisensa läheltä pyöräparkkiamme. Arvoin lähtösuuntaa kommenttien kera pari kertaa ja lopulta löysin oikean suunnan kohti 2:sta. Lopulta 2-3 rastit poimittiin sujuvasti.


- Liitokiekko quest, hae korit järjestyksessä 8-17-3-10, 'kännykkä_kamera_suunnistus', Tämä oli melkoista säätämistä. Kartta ei sopinut maastoon ja isoa pääkarttaa en hyödyntänyt vaan kännykällä kuva seinällä olevasta info kartasta, joista toinen valottui liikaa, suunta johonkin suuntaa. Ekana saavuttiin 16-start/17-korille, jossa oli emit ja Merja tuumasi heti, että varmaan pitäisi hakea rastit järjestyksessä. Siispä suunta kohti 8 ja palattiin sitten takaisin 17 restille. 3 oli selkein hakea ja 10 rasti ei näkynyt kunnolla kuvassa, mutta arvasin sen sijainnin lähelle 8:a. Loppuvarmistus rastien hakujärjestyksestä vielä ennenkuin matka jatkui. ~2,2km liitokiekkoilua.


- MTB jatkuu 3-5, menivät suunnitelman mukaisesti, joista 4 rasti haettiin suosiolla tossujen kanssa tien vierestä.

- Juoksu 6-7, tarkkailtiin omia sijoituksia ja päädyttiin tasaiseen vauhtiin vetonarun kanssa, joka piristi tiimin nopeutta ehkä hieman liikaakin. Matkalla paikansin tuon 8 rastin sijainnin sillan toiselle puolelle.


- Suunnistus rulla/taitto/mielikuva-kartalla 32-33-31 järjestyksessä, tämä meinasi koituia hankalaksi kartaksi, mutta lähdin hakemaan ekaa rastia 32 ihan sen perusteella, että sijaitsee lännessä ja meren vieressä niin suunta on etelään k-pisteeltä. Ennen rastia löysin start kolmion kartalta ja leimauksen jäkeen varmistuttiin rastien järjestyksestä pariinkin otteeseen. Seuraava olisi 33 eli etelään ja itään pitää päästä. Omassa mielessä hahmotin palaset omille paikoille sitten polut sekä tiet yhdistyivät hyvin. 31:ltä matkalla lajin vaihtoon "7" leimaan oli pientä hakua, mutta mutkat suoristettiin polkuja käyttämällä. Kisan jälkeen kartan analyysi tuotti rulla/taitto kartta tunnisteen. Matkaa tuli n.2,9km


- Melonta peruttu, eli juokse rastit 7-10. Hieman oli tylsää juosten poimia nämä rastit. Mutta säätä pitää kunnioittaa. Samalla tuumasin, että meloen nämä rastit olisivat lisänneet rantautumisen ja kajakista nousemisen, jotta leimaus olisi onnistunut. Extra nousuja olisi silloin tullut kajakista, joka ei aina ole helppoa.

- Yksi kikkari/joukkue 11-12 pyöräilykypärä pakollinen, Tässä oli jo etukäteen päätetty että minä juoksen ja Merja palauttelee kikkarilla, kikkari myös vaihdettiin ennen lähtöä kapearenkaiseen malliin. Alamäkien 2-päällä kikkarointia ei pystytty hyödyntämään, koska en ottanut itselle pyöräilykypärää mukaan joka oli pakollinen kikkarilla edetettä. Tämä olisi kyllä nopeuttanut tiimimme vauhtia tällä osuudella. Kikkarointia tuli 3,7km eli se oli juoksua mulle.

- MTB osuus 13-18, rastit löytyivät ongelmitta ja maasto oli mukavaa, 15 rasti haettiin tossulla mäen päältä ja joutui hieman kurkkimaan noihin juoksuhautoihin kun kartan mittakaava oli summittainen. Vihje kuitenkin paljasti osittain rastin sijainnin, tunnelma oli kuin geokätkö-etsinöissä. Pyöräilyä tuli yhteensä n.17km.


- Loppusuunnistus 1-3, (4==18) (19-21), alussa mentiin vetonarulla vielä mutta loppu tultiin pienellä puuskutuksella ja rymymäkiä lasketellen. Vetonaru oli vissin ollut sen verran pinkeellä et loppu mentiin teho alueen punarajalla. Matka ~1,3km


- Maali, "onko maali jo suoran päässä?" Kyllä se siellä on. Eikuin hippulat vinkuen maalileimaukseen ja mahti tuuletukset kameralle!


Matkaa mittarin tuli 37,9km ja aikaa meni 3h 39min.

GPS reitin latasin rastit.fi palveluun.

Alustavien tulosten mukaan oltiin 4. kuntosarjassa!

Hieno seikkailu, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti