tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kevät-rogaining

Palauttelijat iskivät jälleen!

Alustavat speksit lähetin sähköpostilla:

"Ehdotan että piirretään rata käyttäen rasteja pisteeltään 8 ja 4 ja tuonne
väliin poimitaan noita 1 ja 2 pisteen rasteja, radan piirtoon käytetään max
5 min mutta pyritään tekemään se alle 3 min?
Kiertosuunta määritellään siten että lopussa on enempi vaihtoehtoja, eli
sinne minne lähdetään poimitaan kaikki rastit pois lukien yksittäinen
kaukainen 1p rasti josta neuvotellaan matkalla kun on nähty kartta.
Vuorotellaan rastiväleillä pääsuunnistajaa ja muut varmistavat ettei
ajauduta liikaa väärään suuntaan?"

Suunnittelu onnistui juuri alle 4min ja olimme jo matkalla savusaunojen ohi ekalle rastille toivotussa ajassa. Supinaa kuului taustalta, kun vetelin viivoja noiden 8 ja 4 p rastien välille sellaisella vauhdilla etten itsekkään pysynyt perässä. Alun suunnitelmaa tarkasteltiin matkalla ekoille rasteille ja hyvältä näytti. Tämä tosiaan oli nopeaa räväkkää tehokasta toimintaa. Tarkoitus oli matkalla suunnitella lisää.

Poimittiin alun rastit ja paineltiin kalkkiruukin kierrokselle jossa tutkittiin lisää halutaanko juosta polkua pitkin vai mennä metsää. Yhteinen valinta oli että tossulle pitää antaa kyytiä ja vauhdit olivat sen mukaista tuolla hieman parannetulla polulla. Keskeltä olisi voinut koukata enemmänkin rasteja ja pommitettiin kartan oikeaan alakulmaan pienen keskiharavointi koukkauksen kautta.

Sitten alkoi tiukkaa pohtimista miten tehdään tuolla R27:lle. Keskellä tehty koukku ei tukenut monia reitinvalintoja joten ehdotin 84-11 välillä ettei haeta tuota 27 ollenkaan vaan tehdään tehokas pistehaku noille jäljelle jääville rasteille. Tässä oletettiin tulevan maaston olevan hitaampaa eli päätös perustui siihen. Rastit löytyivät kuitenkin super tehokkaasti, kun hakijoina oli 3 henkilöä ja maaston lukemisessa, joku oli aina kartalla. Muutamia stoppeja tuli kun vauhti oli reipas ja suunnan hakemin oli ajoittain tossuja jäljessä.

R83:lla tiedettiin jo että lopun rastien perkaaminen onnistuu helposti ja siksakkia mentiin rastilta rastille. Fiilis oli mahtava ja juttu lensi vielä tuossakin vauhdissa. Kaikilla tuntui olevan hieman notkahdusta keskivaiheilla (sokerit hiipui) ja lopun lähestyessä koneet olivat lämmeneet sopivalle tasolle. Hieman jo tehtiin pieniä spurtteja kuitenkin äkkijyrkät mäet mentiin kävellen käyttäen 4x4 metodia.

Kuljettu reitti on laitettu tuonne rastit.fi sekä reittihärveliin (valita "all classes" ja vaikka palauttelijat) ja QT kiemurat löytyy myös.


Aikaliikeellä oli 3:27:17 joka kertoo tossun kulkeneen 7:12min/km vauhdilla ja kyllä se siltä tuntuikin ja tuntuu edelleen :-) Oma max syke näyttää olleen 177 joka voi olla totta. Sykevyö kun tei ole oikein UD repun kanssa yhteistyöhaluinen ja reppu painaa sitä alaspäin jolloin sen valuu liian alas.

Juotavaa meni noin 7 dl sekä yksi geeli että mainio myslipatukka. Olisi pitänyt hieman enemmän tankata karkkeja toki ne syötiin illalla.

Kiitos Jorma ja Mikko että lähditte pitämään vauhtia yllä tässä yllätyksellisessä kevät rogassa!

Loppusanoina suuri kiitos järjestäjille ja vapaaehtoisille!

ps. matkalla ei ehtinyt twiittaamaan kun vastaavaa henkilöä ei ollut nimetty ;-)

ps2. jälkipohdinta kertoo että tälläkin reitillä olisi tuon R27 hakenut kun vain olisi ollut munaa (17-27-15 tiekierrolla)!

Tuloksia ja dataaEi kommentteja:

Lähetä kommentti