maanantai 7. maaliskuuta 2016

Guayedran ranta

Kierros Agaetesta karuja rinteitä pitkin syrjäiselle rannalle

Valtavien kalliojyrkänteiden juurella monta pienempää rotkoa yhtyy Guayedranlaaksoksi, joka avautuu leveänä kohti merta. Sen pohja on pieni vihreä keidas. Espanjanvalloituksen jälkeen siellä eli vallasta syösty alkuperäisasukkaiden kuningas. Syrjäinen ranta on yleinen, mutta kanarialaiset käyvät siellä pääasiassa vain viinkonloppuisin.

Matkalla näimme yhteensä 3 eri ryhmää jossa oli yhteensä 7 henkeä. Ilmeisen rauhallisia polut ovat kunhan vain löytää lähtöpaikalle 2 gps laitteen, kartan ja opaskirjan avulla. Onhan meidän Suomenkin polut vaikeasti löydettävissä, mutta ihan vertoja nämäkin vetävät piilottelullaan. Sauvat olivat tarpeelliset, koska muuten touhusta ei olis vieläkään tullut mitään. Ihmeen jumissa noi pohkeet on vieläkin pienen maratonin jälkeen.


Rannalla oli alkamassa juuri laskuvesi, joten kivikkoiset penkat monimetrisine mainikeineen olivat pauhaavia ja musta hiekka oli vielä piilossa. Uintipulahdus oli mahdotonta ja keskityttiin kuvaamiseen.

Lopulta sataman rantaan syömään ja sen jälkeen saatiin nauttia hienosta valoilmiöstä vaikkei auringonlasku ollutkaan pilvetön.10 km, 350m nousua ja aikaa 4h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti