maanantai 7. maaliskuuta 2016

hiekkadyynit, vuoria ja kapeita mutkateitä

Keyvt jaloittelu aamutuimaan hiekkadyyneillä, jalat olivat eilisestä kisasta hiukkasen jumissa. Pahiten pohkeet tiltissä ja kävely oli tepsuttelua, kuitenkin liikuin koko ajan eteenpäin.

Aluksi lähdettin katsomaan hiekkadyynejä ja rannan menoa miedon tuulisessa säässä. Kivan kokoisia aaltoja rantaan tuli ja ehdottomasti piti päästä varpaita kastamaan aaltoihin. Dyyneillä tuuli vei hiekkaa hienosti ja paikalla nähtiin muutama rohkea auringon nautiskelija. Jäätelöt piti tietty makostella.Pian olikin jo lounaan aika ja kevyt päivälepo hotellin altaalla.

Iltapäiväksi oli tiedossa pientä tunkkausta vuoritien syleilyssä, mutta aina vain kapeneva tie ja navigaattorin huolimaton käsittely johti olemattoman parkkipaikan ohitukseen. Tie oli kuulemma sen verran kapea, että jouduttiin vain jatkamaan matkaa. Pari hätähousua päästin ohi ja muutama tuli vastaan onneksi sopivassa kohtaa. Lopulta päästiin tie alas ja suunnattiin padolle, josta piti lähteä polku ylös mäkeen.


Otettiin paikallisessa kahvilassa pika capuccinot ja matka jatkui huikaisevan upean näköisen patovallin yli. Soria järvi. Rinteessä nähtiiin telttailijoita ja muutamat vaeltajat tulivat vastaan. Tehtiin vain edestakainen reissu kun nyppylän kiertoon ei ollut aikaa, eikä jalatkaan vertyneet juuri yhtään.

Hiekkadyyni kierros: 1h 30min, 4,7km, nousu 50m

Padolta mäkeen: 1h 45min, 3,5km, nousu 200m

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti