sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Yö-Rogaining SEYö-Rogaining Summer Edition 4.-5.6.2016 Orivesi - Palauttelijat


Ei ei tästä tuu mitään!! Täähän on ihan kauhee lakana ainakin 10 neliökilometriä.. eikä tää +200cm sovi mitenkään tähän 8 tuntiin vaikka miten sitä säätää. Ny kyllä karsitaan kovalla kädellä ja otetaan vaan nää isot pisteet, vaikka joudutaankin jolkotteleen turhan pitkiä välejä ku muuten tää salmiakki neliö ei toteudu mitenkään vaikka oli neljä extra tuntia. Joo täällä on on noita pyöräilijöille tehtyjä hämäysrasteja, joita meidän ei tarvii hakee. Nyt löyty joku äly tähän hommaan mut silti toi 48cm linjasuoraa narua vetää meitä eikä me sitä. Sit vielä meidän tossu ei kuulemma loppua kohden hidastu yhtään niin ei tarvita mitään backup planiä eli luotisuoraan maaliin takanurkasta ;-)Kaksi juuri kevätunilta herätettyä tossuparia oli jo häröilemässä lähtörastilla ja tästä NFC tag leimauksesta vaan ymmärrettiin vihree väri ja kuulemma sitä metsässä olis paljon.. eli rytöö ja sellaista oikeaa talousmetsää, jossa kaikki puut sikin sokin ja isot männyt humisee korkeuksissa ja siellä alla kaksi paria tossuja liikkuu hieman kiroillen eteenpäin siksakkia suhisten. Tähän hommaan pitäs saada elinikäinen porttikielto...,miten jos kävis vaan kerran ja sitten tulis se porttikielto.?

.

Harmi että matkalla osui niin vähän sitä oikeea tunkkaus jyrkännettä ja järkyttävää alamäkeä, jota paineltiin kompassi, kartta toisessa kädessä ja gopro kuvas miltä meno näyttää. Ei siinä mitään paikkaa tossulle ehtinyt kattoo vaan mentiin ihan gravitaatio massan mukana,, jota onneksi oli riittävästi. Sit oltiin kokoajan jäljessä meidän tiukkaa tunnin välein merkattua aikataulua.. ei siinä mitään ehtinyt pureksii vaan geeliä imutettiin nesteen kera aina kun ehti.

Leimauksessa oli jotain haastetta (eli ne eivät toimineet) niin katsoin parhaaksi kuvata rastit varmuudeksi ja oma gps kyllä käppyrän kartalle piirtää kun sellainen digi muodossa saadaan (viimeistään työskannerilla). Lisäksi jotenkin tuhrasin tossa leimauksessa aikaa turhan paljon mut ku en luottanut tohon kaukoidän S5mini ihmeeseen, joka suti vähän väliä.

Jossain vaiheessa päästiin tuolta rytömetsästä sellaiselle super ihanalle polulle, jossa vauhti kasvoi lähes hyper nopeuteen ja paineltiin siten että muutama MTB matkaaja meinas jäädä alle mutta törmäyksiltä vältyttiin. Itse toki tuupaasin varpaat ihan täysii johonkin hyötykasvin tynkään sekä kerran ajoin kiville kunnolla et ihme on jos ei varpaankynnet vaihda maisemaa.


Kahvilassa makosteltiin oikeen urakalla ja siellä tankattu munkki-kahveet meinas tulla ylös jo ennen seuraavaa rastia. Taukopaikalla oli myös hyvät tulet, joten kelpas siinä omaa peffaa grillata kun hytis lämpimiks. Arvaa vaan oliko vaikee lähtee tunkkaa se jälkimmäinen puolikas tällaiselta 5 tähden keitaalta.

Matkalla vertailtiin noita mittareita ja niiden lukemia niin Garminin lukemat lämmittää mieltä enempi kuin Suunnon lukemat, jotka ei pysy perässä tällaisessa polkurallattelussa. Polarista ei kannata puhuakaan, kun sehän ei pysy vauhtimiesten mukana ollenkaan :-)

Matkalla tehtiin myös yksi joen ylitys tai jos sellainen +4m leveä sellaiseksi lasketaan. Siinä oli puunrunko, jota pitkin tasapainoteltiin yli.. meinasin jo horjahtaa mutta vauhti korjasi virheen ja päästiin kuivin nahoin yli. Myöhemmin kyllä jalat ui ihan urakalla. Tais myös olla hieman kiirus, kun ei keretty somettaa.. mutta vähän saatiin videoo ja kuvii.

Loppukiri oli kova koska tultiin 9 tien rytöä pitkin, vaikka luultiin että kartassa oleva musta viiva olis tarjonnut jotain parempaa niin ei! Oli vaan hakkuuaukeeta ja tuumasin että otetaan mieluummin sakkoa kuin telakkaa. Kuitenkin kun päästiin tielle niin alkoi se alle nelosen vauhti, joka tuntui pahalta. Kartta kertoi karua matkaa, mutta lopulta tuli silta ja oli mahdollista juuri ja juuri ehtiä maaliin, pienen mäen jälkeen leimaus juuri ajallaan. Tuloksia odotellessa on hyvä hengähtää.Matka ~58,5km
Vertical +d1050m
Aika 7h 59min 38sec
Reppu kaikilla varusteilla: pitkät kerrastot, sadekamat, usb-latauslaite, tuulitakki, varabuffit, jne.

Pisteet 216~
Tossu sarjan voitto tais tulla! (Sijoitus tuntematon mutta kolmen joukossa arvelisin)

Pummit: 5L - 5 min, 9B - 3,5 min, 5B - 1min
Tauot: 12 min mukkikahvit, 5 min isopuskatauko, 2 min neste kevenys tauot

Linkit:
Yö-Rogaining SE
Garmin Connect
GPS Kartta kiemurat
Video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti