keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Lappee-Jukola

Pihkaniskat 1

Lähtönumeromme oli edellisten vuosien saatossa noussut aallon harjalle ja tavoitteelliset kilpailijat lähtivät edustamaan SK Uutta. Päätin ehdottaa aloitusta itselleni ja kevään aikana suunnistus olikin mennyt mallikkaasti, joten uskoin pystyväni hyvään suoritukseen. Toki lopulta katsoessani lähtönumeroa (213) puhelimesta lauantaipäiväni yllätyin tästä meidän lähtöpaikasta ja jännitys alkoi tiivistymään!


Keli oli mitä oli, kuten numerolaput sekä puhelin tekniikkaan ei voinut luottaa vieläkään näissä massatapahtumissa ja etäisyydet kilpailukeskuksen ja majapaikkojen välillä olivat pitkiä, joten päätin minimoida kaiken ylimääräisen. Kertasin ajat ja valmistauduin lähtöön parhaani mukaan. Olin vienyt "kilpikonna" miniteltan Pihkaniska alueelle, joka toimi huolto telttana. Siellä sitten lopullinen kisakunto kyyryssä kehitettiin ja lähdettiin sisäänkirjaukseen, josta pääsin säädöittä läpi.

"kilpikonna"

lentäviä katoksia aidan takana..


Suuntasin läheiseen metsikköön, jossa oli vessat. Täällä suojassa ei juurikaan satanut ja tuntui olevan lämmintä. Notkuin siellä tovin ja jutustelin seurakavereiden kanssa kunnes lähdettiin verryttelemään. Tein eestaas hölkkää 4-5 kertaa ja lämmöt nousivat hyvin päälle. Lopulta päästiin lähtöviivoille ja fiilis korkealla kun huomasin olevani 8 rivissä, urani huipulla siis!

Oli yllättävän jännää odottaa minuuttien kulumista ja lopulta 60 sec ennen paukkua Garmin päälle, jotta kiemurat tulee talteen. Tässä vaiheessa keskittyminen oli huipussa!ja fiilis katossa! Suunnistusnastarit singahtivat liikkeelle ammuttuna. Muutamia tuli takaa ohi ja päästelin sen mitä pääsin. Kartta oli tiukasti rullalla ja keskityin juoksuun täysillä. Painelin K:lle ja matka jatkui kunnes sellainen hidas sekava tiheikkö tuli eteen. Tässä porukka oli hajonnut 4-5 eri riviin ja yritin löytää nopeeta letkaa mutta meno oli tökkivää. Hieman turhaa myös poukkoilin letkasta toiseen löytääkseni riittävästi vauhtia.


Lopulta sain kartan auki tässä tiheikössä ja näin pitkällä edessä mäen sekä tien, joka toimii hyvänä stopparina. Harjontarastit olisivat siis heti alussa. Aika usvassa menin ja Lupine oli pienimmällä teholla, joka riitti hyvin kartanlukuun. Mäki kierrettiin ja tiellä oli hyvä kiintopiste, mistä suunta rastille. Huh, eka leima  ja sukkana rastille. Nyt pitäisi hieman toppuutella, mutta hyvin suunta kakkosta kohti ja suoraan leimalle joka tuli lennossa. Taas tie, jota pitkin käyrälle ja suunnalla suoraan rastille.

Letkassa mentiin suon yli heittämällä ja polun ylityksen jälkeen ajauduin hieman oikealle ja maasto oli peitteisempää kuin odotin. Tajusin heti, että olin mennyt ohi ja koodin kyselyä oli jo ilmassa mut hiljaista oli suunnan kanssa. Jostain syystä päätin kurvata oikealle lisää ja huomasin että mäki nousee ja kivi ja jonkinlainen koneella ajettu ura oli näkyvissä. Tästä saa hyvän suunnan ja yksin täysillä oikeaan suuntaan ja leima. Arvelin että tähän meni se minuutti, mutta gps paljasti 80 sec menetyksen. Samalla sijoitus tippui ensimmäisen väliaikarastin 180:stä  ja vauhti hieman hidastui.

Tästä helppo luukutus 5 rastille ja samalla nostin lampun tehoja,  jotta rastien skannaus onistuu paremmin. Rinnettä pitkin risteykeen ja polun kautta R6 ja juomapisteellä hörppy urkkajuomaa. Tämä pidempi väli suoraan nyppylöiden yli ja jotain märkää tiheikköäkin siellä oli. Tie toimi taas hyvänä kiintopisteenä, mutta sen jäkeen kun jyrkänne oli kavuttu niin tein kummallisen tiheikkö koukun. Oletan tämän johtuneen suunnan epäselvyydestä, epävarmuudesta sijainnin suhteenja tämä märkä tiheikkö kyllä paljasti missä olin. Kiemuraan suhahti 25 sec ylimääräistä,

Taas painettin pää kolmantena jalkana ja pientä kompurointia oli havaittavissa. Joten R8, juomapiste mukillinen kitusiin lennossa ja havaitsin R9 olevan kinkkisessä paikassa. Rohkeasti vaan rinteeseen ja noita keltaisia aukkoja yritin havainnoida. Päätin tehdä koukun vasemmalle ja ymmärsin olevani pikku avokalliolla jossain. Mielestäni en nähnyt jyrkännettä, mutta muiden valojen ja suunnistajien perässä oma koodi löytyi. Pummia tuli melkein se 60 sec.

R10 meni hieman utuisessa tunnelmassa ja kartan lukemista yritin teroittaa koko ajan. Sitten näytti siltä,  että seuraavat rastit poimitaan heittämällä vaikkakin päätin ison jyrkänteen kiertää kunnolla. R11-R14 sujuvasti. Matkalla läpijuoksuun ja juomapisteelle tossu ei kulkenut. Tuntui että kaikki teho jäi alkukiemuroille. Kuitenkin oli aivan mahtavaa päästellä pitkästäaikaa yösuunnistajan roolissa!

R15 varmasti aukon reunasta sekä tien kautta R16, jonka jälkeen ajauduin liian alas tiheikköön mutta jotenkin sieltäkin taistelin läpi. Ylempänä olisi varmasti ollut parempaa uraa tarjolla. R17 helppo ja R18 olisi hyvä stoppari takana, jota ei nyt tarvittu. Samoin R19 suuntaan painelin hätäisesti ja ajauduin hieman sivuun, johon meni 20 sec ja loppu olisi helppoa puskemista kahden rastin kautta maaliin. Nyt tossulle lähti käsky painella se mitä irtoo ja pitää suunta kohti peltoa, leima ja nyt alkoi loppukiri yhdellä leimalla toisen pellon kulmasta. Maalissa ja kartta vaihtopuomille, jossa nopeat tsempit ja hoippuen leiman tarkastukseen, ok!  huh nyt saa huilata hetken!


Jäin kärjelle 15:39 joka mielestäni on hieno tulos! 12,5km Gps mukaan ja rata ~10,7km.  Jos pummit laskis pois niin juuri ja juuri ollut oman numerolapun tuntumassa ~225 sijalla. Toki tämä 297/1661 oli hyvä sijoitus. Varusteet teltalta ja sauna, suihku sekä mallasbaari.

Väliajat ja kiemurat

Harmiksi joukkue ei saanut hyväksyttyä suoritusta huolimattoman leimauksen takia.. toki tämä riski on aina vaanimassa, kun päästellään täysillä. Tilanne on analysoitu ja katse suunnattu uusiin koitoksiin.___________________________________________________________________________Turku Multisport (tuplausvuoro)

Hyvät, mutta lyhyet yöunet ja herätys 7:07. Aamupala nassuun ja hieman pöllähtänyt pöllö laittoi kakkoskamat päälle ja suunta kohti huoltotelttaa. Tyhjennys tapahtui bajamassa ja olo ei ollut keveä muttei yhtään paha. Mutavelli oli karannut käsistä ja siellä sitten tepasteltiin rohkeasti kohti lähtöä. Sisäänkirjauksessa mussuttivat, että mun emit kuulemma varoittelee hiipumisesta, joten eivät antaneet lähteä sillä matkaan. Sama emitti toimi venloissa ihan hyvin. Nyt rahastivat 20 eur lainaemitistä ja ehkä olinkin somessa liikaa kritisoinut, joten pallo tais tulla takaisin.

Nyt ei jaksanut verrata ollenkaan vaan pientä venyttelyä ja seurustelua suunnistajien kanssa. Pohjalla oli jo lähes 30 km kun lasketaan kävelyt ja eka osuus yhteen. Kartoille pääsi vaihdon sulkeuduttua lähtöpaikka oli yllättävän edestä. Tästä sitten lähdettiin tokalle kiekalle ja tavoitteena oli tehdä enempi tiekiertoja ja suoria valintoja tiheikköjen läpi jos hyvä ura olisi saatavilla.

Omaa energiaa ei ollut mukana vaan luotin järjestäjien mehutarjoiluun. Lähdöstä liikkeelle ja samaan tiheikköön toistamiseen ihmettelemään,mikä ura vetää ja mikä ei. Kiire ei ollut vaan rauhassa suunnalla mentiin, kunnes huomasin että nyt pitää jo korjata vasemmalle. Jotenkin korjaus oli riittävä,mutta usko loppui ja aloin korjaamaan lisää, pienen koukun kautta laskevaan notkoon ja R1 leima 40 sec kiemuran saattamana.

Nyt taisin jo herätä ja lammen vierestä kukkulalle R2, josta alas hienoa jyrkännettä laskien kolmoselle. Tästä rinnettä nojaillen R4 ja tielle. R5 lähellä joku kanssasuunnistaja tunnisti mun paidan toistamiseen kun oli ohitellut vauhdilla ja totes että jotkut ne osaa tehdä viisaita reitinvalintoja. Kivaa oli kun kehuja kuuli metsässä mutta tuumasin olleeni jo täällä kertaalleen niin homma on helpompaa nyt, vai onko se?

R6, 7, 8, 9 hiipimällä ja tien juomarastille hyvällä sykkeellä tankkaamaan juomaa, Tässä tie osuudella Jsk tuli vastaan lennokkaalla askeleella. Nyt maha hieman hölskyi taas ja näin bajamajan, joka onneksi oli vapaa. Sinne tekemään teho tyhjennystä, Aluksi näytti siltä että paperia on vain yksi rulla, mutta kun laitetta ronkki niin sain toisen rullan alas ja avattua sen kompassi vasemmassa kädessä ja kartta suussa sekä emit oikeassa. Onneksi oli järjestäjien lainaemit kun peppua pyyhki ni senhän arvaa miten kävi. Joo emit ei tippunut kakkakoristeeksi vaan siihen jotenkin sitä itseä tuli. Väritys oli sama, joten luukku auki ja kartta suussa majasta lenokkaaseen loikkaan. Aikaa meni ~70sec

Johan olo keveni ja nythän tää homma alkaa luistamaan ja matka jatkui pitkää tiekiertoa käyttäen. Tässä oli hyvä tuumailla loppurasteja, joita oli yllättävän paljon. 10 ja 11 ok mutta matka R12 oli liian kinkkinen ja ajauduin nyppylän päälle ihan luonnostaan kun tuota mäkeä on tullut tehtyä. Mäen päällä ihmettelin miten alas ja hieman liian aikaisin tienylityksen kohdalta metsään ja suota ei näkynyt niin mäen laskiessa tiukasti oikealle ja leima. Tarkkana R13 ja R14 pahin tiehikkö kiertäen.

Matkalla R15 huomasin notkon olevan perattu vaikka oli hitaaksi merkattu niin tätä olisi pitänyt käyttää välillä 11-12. Piste helppo ja silta kuin valtatie. R16-17 välillä kokeilin oikean tiekierron koska rasti olisi helppo poimia rinteestä tätä kautta mutta tiheikkö oli koskematon ja yksin siitä tuuppasin rastille läpi.

Toistamiseen kisakeskuksen läpijuoksu samoilla rasteilla. Tein suoran oikomisen R21 ja nyt se oli helppo ku hirmu ura meni suoraan rastille. Seuraava virhe nolottaa kun tein jo saman ekalla kertaa ja vieläkään tossu ei pysynyt rinteessä.. varmaan joku magneetti tuolla junaradalla. Suunta hakusessa R22 lähtiessä ja lopulta tie löytyi. Juotavaa tien tarjoilupisteiltä ja tiheikkö notkon kautta rastille. R24 vasemman kautta ja sit tien päätyyn rastille. Aukon kulman kautta pieni siksakki ja aikamoista pyöräitystä 27, 28, 29 varoitus koukku.


Nyt kuvittelin jo olevani voiton puolella ja päästelin porukoissa. Loivasti kaarroin vasemmalle ja selkeää kumparetta en muka nähnyt. Pääsin rastille ja se oli R31, däm nyt missasin yhden rastin. Suunta kohti R30, mutta taas löyty joku toinen hajonta rasti. Sit pohjoseen ja poimin lopulta oman rastin ja takaisin R31:lle. Tähän tussaantui aikaa ~ 3min 20sec. Taisi tämä kone olla jo sippi!


Tarkasti koukaten R32 ja eihän tästä meinaa tulla mitään.. onneksi tää kohta loppuu. Sukkana suoraan R33 ja tässä erikoinen linjavalinta kun kerrankin oli aikaa lukea karttaa ku tossu ei kulkenut. Valinta taisi toimi kivasti ja edessä oli lopun rallattelu pellon takanurkkaan ja sieltä vikan rastin kautta maaliin.


Matkaa tuli 20,1km (16,6km) ja aikaa meni 2:17:15 osuus sijoituksen ollessa ~356/1374.

Väliajat ja kiemurat


P-mutavelliä


"kameleontit"Ei kommentteja:

Lähetä kommentti