lauantai 12. tammikuuta 2013

Rogaining Riemua

Rattoisalle sunnuntaipäivälle oli tiedossa kestoltaan pitkä harjoitus ja tulihan sitä mentyä mäkiä, kallioita, jyrkänteitä ja teitäkin pitkin. Reitin suunnittelu ei oikein hahmottunut ja piti omaan karttaan piirellä erilaisia viivoja sinne tänne niin lopulta tuli ihan hyvä reittisuunnitelma jaetulle "OrangeTeam Hayabusalle". Aluksi oli tarkoitus mennä kaksistaan koko matka mutta tällä tavalla molemmille tuli vähän reippaampi harjoitus.Alku menttiin yhdessä ja reitti hieman poikkesi järven takana ihan lännessä ja sitten lopussa oikealla alhaalla mentiin eri reittiä pitkin. Yhtä alun rastia etsittiin hieman kauemmin kunnes pienen vinkin jälkeen mentiin tapeeksi pitkälle. Muut rastit löyty ihan helposti tai pikku hakemisella. Harmillisesti lumi melkein kantoi ja silloin kun upposi niin olihan sitä kampeemista ylös.Pientä kiukuttelua oli välillä havaittavissa mutta sehän kuuluu asiaan. Nariseva hanki välillä aiheutti väärin ymmärryksiä ja niitä sitten paikkailtiin parhaan mukaan. Mulla kastu kengät kahdesti mutta ei haitannut menoa. Jalassa tällä kertaa Salomon SpikeCross 3.Repun juomaletkukaan ei jäätynyt kun laitoin sen aina takin sisään ja puhalsin letkun tyhjäksi. Mehu tosin lopussa oli jo aika viileetä mutta siinä vaihessa meninkin vähän reippaammin. Mittari, Fenix pelasi hienosti ja sain halutut toiminnot tarvittaessa käyttöön. Ja kuten Lupinen lamppukin taas näytti kyntensä.

Hieman hapuileva tuo reittisuunnitelma oli koska tarkoitus oli pitää jalat kuivina mahdollisimman pitkään ja edetä teitä pitkin, koska metsämaasto lumisena hidastaa etenemistä.


Rastit: 27-50-38-21-46-59-29-40-48

Koko porukalla mentiin 27 ja leimauksen jälkeen pidettiin pieni vaatteiden kevennystauko ja ihailtiin metsäsuksilla meneviä. Tästä suunnattiin porukalla 50 rastille joka oli eniten hukassa, koska rasti oli lähempänä järveä kuin sen olisi pitänyt olla. 38:lla pidin pienen vedenheittotauon ja mukava oli juoksennella jäistä tietä pitkin nastalenkkareilla, jotka oli varustettu gaittereilla. Nämä estävät hyvin lumen pääsyn kenkiin. 21 sukkana, mutta 46:lle tarvottaessa alkoi porukalta usko loppumaan. Tiesin että pitää mennä eteenpäin ja sain kait suostuteltua porukan mukaan. Tästä suunnattiin pellon päähän ja kelkkareittiä pitkin 59:lle. Siellä jo porukka kiersikin mökkiä oikeen urakalla. 29 helppo laiturin pää ja 40 oli hieman hapuileva koska rastilipun ollessa pieni eikä umpihangessa näkynyt jälkiä jouduin hetken hakemaan paikkaa, lopulta se löytyi. Tästä mentiin 48:lle tietä pitkin ja ojasta sain hyvin kiinni.Rastit: 57-52-35-58-47-36-33-55


Päätettiin jättää 39 väliin, koska ei tiennyt missä kunnossa polut olisivat sinne. Matka taittui hitaasti 57 kohti, kun piti kiertää taloja ja ei voinut mennä jäätä pitkin, koska sekin oli kielletty. Lopulta pääsimme rastin läheisyyteen ja nyt oli aika lihiksen ja se syötiin puokkiin. Tästä matka jatkui kohti 52, jossa näimme näppärästi kulkevan suksipartion. Tästä jatkettin tietäpitkin 35:lle joka oli helppo. Tässä vaiheessa tiemme erosivat ja itse hain 58 ja 47. Pellon reunassa tapasin lumikenkäpartion ja tuumasin meneväni talojen välistä peltoa pitkin rastille joka mäen päältä löytyi pienen koukun kautta. Tästä matka jatkui "vesi" rastille jossa kastelin kenkäni toistamisenn ja aika vetiseen paikkaan oli rasti laitettu. Treffit oli sovittu ison tien ja pienenmmän punaisen tien risteykseen. Kuitenkin tieosuudelle tultuani löysimme toisemme ja radiomastolta 36 rasti kevyellä hölkällä. Siitä 33 selle metsäplkua pitkin ja gps ura ei ihan ole tien päällä. Tässä vaiheessa oli jo niin pimeää että tiellä laitettu lamppu tuli tarpeen. 55 olisi ollut kiva löytää valoisassa mutta onneksi tuli muitakin vastaan ja yhdessä vaihdettiin kuulumisia ja todella hienolle jyrkänne rastille päästiin suht helposti.Rastit: 28-32-42-41-26-23-22
Matka 28 oli pitkä ja reittivalintakin vaihtui yläkautta koska siellä päin meni parempi polku ja ei viitsinyt ottaa riskiä ja tarpoa umpihangessa yhtään turhaa. Päästiin kuitenkin rastille ja Merjan H7 otsavalo hiipui niin pahasti että rastin haun jälkeen vaihdettiin patterit. Sitten tiemme taas erosivat vaikka olinkin unohtanut ladata Merjan mittarin ja sen akun kestosta ei ollut tietoa. 32 löyty helposti mutta sen jälkeen seurasin kelkkauraa hieman väärään suuntaan, koska sitä pitkin oli helppo edetä, mutta takaisin piti palata linjalle. Tarpominen sitäpitkin oli tahmeaa mutta latasin sen mitä pääsin. Lopulta kun 42 pääsin niin huomasin siellä olevan koirankusetus polkuja hyvin ja päätin niitä pitkin mennä 41 josta pääsi kivasti 26. Loppu olikin ihan helppoa kaupunki suunnistusta ja mietin että hakisinko 22 jälkeen tietä pitkin yhden 20 pisteen rastin maalin yläpuolelta. Olihan tässä jo ulkoiltu riittävästi vaikka 6min/km oleva juoksuvauhtini olisi hyvin riittänyt rastin hakuun, eli se siitä ja maaliin.Tältä reitiltä oikeastaan jäi yksi rasti pois eli 39. Lisäksi mietin tuota 31 pistona 42:lta kun siellä meni noita koirankusetuspolkuja, mutta pelasin varman päälle. Aikaa lopulta jäi noin 25min ja se on tietty vähän paljon mutta se ei haittaa. Lopputuloksissa tuo mun aika ainakin sisältää nollauksen ja lähtöhetken ajan, mutta se ei mua haittaa.

Pisteet: 27-50-38-21-46-59-29-40-48-57-52-35-58-47-36-33-55-28-32-42-41-26-23-22 = 83
Aikaa meni 7h 35min 29sec
Koko reitti:Valokuvat: Merja Ylihärsilä
Karttakuvat: mä

Kiitos järjestäjille! erityisesti emit kaikilla rasteilla oli ISO plussa!
Tulokset
Kuvat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti