sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Yörogaining Somero 8h

Pikakelaus suoraan kartan suunnitteluun ja teknisiin haasteisiin. Eli kartta oli suureksi iloksi 2 x A3 1:30k joka parantaa luettavuutta oikeaan suuntaan kun 40k kartta on aivan liian summittainen suunnistamiseen. Pikaisesti katsottun järvet antoivat suunnan miten kannattaa reittiä hahmotella ja pää-kierroksen löydyttyä sitä viilataan sitten kisan kuluessa kuitenkin. Kiertosuuntakin oli tälläkertaa selkeä, koska myötäpäivään menessä olisi lopussa parempia muutosmahdollisuuksia.Alussa tykitettiiin suoraan pohjoseen ja sieltä sitten itään luonto-alueen rasti ryppäälle, josta takaisin kahdella eri-vaihtoehdolla riippuen paljonko kello on. Matka jaettiin 5 etappiin, josta jokainen oli noin 10km pituinen ja 1,5h, jossa oli laskentavirhettä +1km. Tämä johtui siitä, kun en osannut laskea päässä, että 30cm on 9km eikä 10km. Toisaalta tuo matkanmittaus-"pyörä" yleensä vähän oikoo. Tiedettiin että matka on ihan maksimi mutta kyllä 50km teoriassa voisi onnistua ja lopussa oli oikomahdollisuuksia.

L-174-165-166-169 meni lennokkaasti ja tutustuen kartan merkkien paikkansa pitävyyteen. Siinä tavallaan ajettiin kartta ja kartturi sisään jotta tiedetään mihin kartalla voi luottaa. Lähes koko ajan nähtiin etupartiot edellä ja treffattiin Liekkitiimin kanssa 166 rastilla, kun heillä homma puolsi liikaa oikealle. Kuulemma kartassa piti ottaa eranto huomioon, mutta mulla oli rannekompassi niin se antaa muutenkin vaan summitaisen suunnan.


145-146-150-147-148-126 oli helppoa vaikka 150 rastille lähestyminen piti ottaa varman päälle ja kiertää pellon nurkasta, kun pimeä oli melkein laskeutunut niskaamme. Tässä muuten meni aikaa turhan paljon noin 25min. 148 pikku oikominen johtui siitä kun rastiympyrä ei olisi saanut peittää tuota tietä, mutta hokasin sen aika nopeasti, kun tuntematon tie tuli yllättäen eteen. Matkalla oli hiljaista ja saimme ihan tehdä omaa uraa koko ajan "kärjessä". Yksi tiimi nähtiin hirvitornilla pitämässä kaffe taukoa.


117-116-125-129-115 otettiin varman päälle ja ei turhia oiottu vaan seurattiin polkua ja rastit pistona. Tässä vaiheessa pidemmän alun ottaneet saivat jo meidät kiinni ja ohiteltiin aina toisiamme kun me edettiin ilman taukoja tasasesti ja muut piti oikeen pysähdystaukoja tankatessa. Varmaan meidänkin olisi pitänyt pitää mutta luulin että otetaan koneesta kaikki irti mitä lähtee.


118-130-119 Oli sitten kauheeta rämpimistä kaatuneiden puiden yli ja vastaan tulevat tiimit sanoivat että pahin on vielä edessä. Polut ei pitäneet paikkansa ja rannassa ei ollut uraa vaikka kaikki luuli niin. Tällä välillä Merjan hermot menivät ainakin kahdesti ja kun ainoa eväs lihis oli saatu masuun ja pidettyä lannoitustauot vähän helpotti. Näissä ryteikössä meni aikaa 20min vaikka tuntui pidemmältä.


124-134-135 otettiin varman päälle ja samalla yritettiin suunnitella lopun reittiä kun aika tuntuu loppuvan kesken. Miettiin Vesajärjen kertoa kun toinen reitti vaikutti hankalalta. Tarkemmin kartta tutkiessa ja matkaa mitatessa päädyttiin mielestäni hyvään ratkaisuun ja se otettiin pienellä riskillä.138-136-157-59-153-161 pidettiin loppuun saakka ja tarkkana sai muutamassa kohdassa olla ettei polun päät huku. Kuitenkin pienellä haparoinnilla homma meni putkeen ja päästiin maaliin jopa 10min marginaallilla. 164 rastia ei olisi ehditty hakea, kun laskin matkaksi 1,8km. Olis pitänyt säästää jossain muutamia minuutteja niin sitten olisi ollut mahdollista tuohon 4:ään extra pisteeseen.


Jälkikäteen reittiä tutkiessa ei juuri parannettavaa löydy. Tämä matka 46,3km aikaan 7h 49min 15sec omalla kellolla tekee +10min/km keskivauhdiksi ja se on hyvä ottaen huomioon pari tosi hidasta metsäpätkää. Tiet olivat selkeitä ja niitä meidän kannatti mennä. Loppuun olisi jäänyt hyvät pisteet jos olis järven vielä kiertänyt eli 164-154-175-168 mutta meidän vauhti ei siihen riittänyt.Kiitos järjestäjille hienosta palvelusta! Sauna + jalkojen palauttelu järvessä sekä loistavat letut tekivät terää! Yhdet haisevat salomonin kengät unohdin saunan kuistille ja kuulemma ovat tulossa kotia kohti aikanaan.

Kuvarapotti löytyy klikin takaa.
Kartta löytyy klik

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti