sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevät-Roga 4h, Voitto!

Osuipas kiva ulkoilusää tällekkin päivälle ja tiedossa oli metsä-'rymyä' 4h. Varusteet; 3x suklaa patukka, 1x pähkinäpussi, 2x 0,75 juomaputelit, varalle nyrkki takki sekä puhelin ja suunnittelu kynä, jos järjestäjien kynät loppuisivat. Suunnistus nastarit ja vedenpitävät sukat jotka toimivat hyvin parissa pulahduksessa. Kartan sai vasta kun emit oli nollattu eli aika lähti juoksemaan saman tien. Minulle tuumaattiin, että nyt nähdään multa vauhdikas mäkispurtti, mutta tuotin pettymyksen ja sanoin katsovani karttaa kävellessä ja reitin hahmotusta samalla. Löysin ennen K-pistettä hyvän sammalmättään ja siinä piirtelin 2 rastia lukuunottamatta reittihahmotelman ~2min 30sec (aika laskettu gps käppyrästä).Lähdin alakautta matkaan vastapäivään kiertäen ja tarkoitus oli poimia kaikki rastit ja kaakon rasti oli vielä arvoitus. Matkalla tossu tuntui kulkevan hyvin ja hitaan aloituksen jälkeen rastit löytyivät kivasti, kun kartta oli laadultaan upea! 6 rastin jälkeen tein pienen muutoksen suunitelmaan ja kävin hakemassa 53 viereiseltä mäeltä. Mietin, että tästä saa kunnon nousut ja tulihan niitä melkein 800m. Syke tuntui olevan mäissä ihan kohdillaan ja arvelin tästä muodostuvan A-luokan TEHO-treenin. 35:llä arvoin miten haen kaakon rastin ja päätin hakea sen kantavaa suota pitkin eli 26:lta vasta alas 38:lle ja takasin sieltä ylös.

Oletan ettei tekemäni reitti ole kaikkein lyhyin, kun suunnittelu aika oli lyhyt ja sitä muutetiin lennossa 3 kertaa. Tarkoitus oli siis harjoitella miten reittiä voi muokata lennossa ja miten se vaikuttaa kartan lukuun. Tämä oli haastavaa ja 2-3 kertaa meinasin tipahtaa kartalta, kun keskittyminen oli muussa hommassa itse rastivälisuunnistuksen sijaan. Yleensä menin myös suoraan rastilta rastille toki pieniä mutkia voi havaita tuossa gps käppyrässä.Koillinen osa meni suunnitelman mukaan hyvin. 57 rastin läheisyydessä pientä hakua ja Tuomaksen kanssa vaihdettiin muutama sana lennossa. Sit tuolla 37 rastilla jäin ihmettelemään 1min missä rasti on vaikka olin juuri lähes hypännyt sen yli ihmettelemään tuota jyrkännettä. Paikalla haahuilleet kanssa samoilijat saivat oman otteen herpaantumaan ja kun käänsin itseni 180° ympäri niin rastihan se siinä mollotti. Tykkäsin siitä että tämä oli enempi suunnistusta ja ei sitä tiejuoksua mitä rogat yleensä on pitkien rastivälien takia.

72:lla Mikko kyseli, että olenko hakenut kaikki rastit ja siihen tuumasin, et kaikki on haettu tähän mennessä, Toki on tässä vielä hyviä pummaus mahdollisuuksia jäljellä. 23 - 31 välillä ajauduin tielle ja siinä oli pieni hämmennys et mitä rastia olinkaan hakemassa ja tarkistin suuntaa useaan otteeseen kunnes ymmärsin jatkaa matkaa. Lopun vauhdin kiristys alkoi tuntua korvien välissä ja äly hoi alkoi jättää isäntänsä oman onnensa ojaan. Kuitenkin houkutteliin sen takaisin lupaamalla ilta oluen ja niinpä matkasimme taas yhdessä matkaa maalin saakka ilman ongelmia.Treenin harjoitus oli TE5.0 ja max sykkeetkin nousivat 173 tasolle. Keskitahti liikkeellä oli vain 8:03min/km mutta kyllä se tuntu aika rankalta tuossa metsä-mäki-maastossa. Matkaa lähtöön oli noin 1km eli verraa tuli sitten pari kilsaa ja siihen päälle ainakin 5x avantopulahdus savusaunasta käsin. Pienempi savusauna oli lämmitetty hyvin ja siellä oli vaan +138°.

Datat: 23,4 km 3h 10min 5 s 8.09 min/km ka.syke 159/81% nousu: 780 m

ISO kiitos järjestäjille!

Kartta-reitti linkki

Kuvakimara by Merja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti