sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vähän tiukempi vk-loppu

Lauantai:

Aikatauluihin sopi hyvin tavallista pidempi pyörälenkki, jotta toi pers_kankku tottuu satulaan ja niskat saa oikeen kunnolla jumiin. Kutsuin omatoimisesti mukaan pari kaveria, jotka innostuivat kokeilemaan missä se kevätkunto luurailee, kun sitä olimme syksyllä käyneet ponnistamassa Porvoossa. Oletan että aikas helppoa tämä heille oli vaikka istuminen on kovaa hommaa. Parituntia kesti ennenkuin hanuri ja niskat oli titltissä, loppu sitten kärvisteltiin niiden kanssa.Jörö, Peppi, Triina, Timppa, Ville, Make ja mä startattiin ihan laadukkaan ruokapaikan välittömästä läheisyydestä tuuleen ja tuiverukseen lämpimästä lasitetusta mäkkärin terassista. Porukassa mentiin hyvin ja Jörö veturina varotteli edessäolevista esteistä ja selvittin hyvin keskustan melskestä hiljaisemmalle maaseudulle. Sähkövaihteiden bootauksen jälkeen ja pienen valokuidun kytkennän jälkeen Timppakin sai isompaa pykälää kehiin. Kauempana tutustuttiin vanhaan Shelliin ja ihmeteltin paikallista menoa.Vertasin tuota pyörän mittarin antamaa matkaa tuohon Garminin antamaan matkaan niin heittoa oli vain 130m enemmän Garminin hyväksi, eli aika tarkkaan toi Sigma sitten on kalibroitu eli lyhyempi matka löytyy tästä harjoituksesta. Villen ja Maken kanssa oli pieni ajatus tehdä loppupyörälenkistä hieman kovempi, kuitenkin jos teenkin 15k trail lenkin tähän päälle niin näen miten noi jalat toimii tällaisen pidemmän pyöräilyn päälle. Tuumattiin sit että nautiskellaan tästä ajelusta ja noita menohaluja sitten voidaan testata moneen otteeseen. Vastatuuli ja terhakka sivutuuli lisäsi hyvin kuormaa vaikka en mää nyt hirveesti keulilla ollut.

Tässä päälenkura josta puuttuu alku ja loppu.

Mielestäni tämä oli hyvin onnistunut harjoitus ja lopulta päästiin tankaamaan lisää energiaa koneeseen ja tietty olihan meillä vähän energiaakin mukana ;-) Vähän arvoin miten noi rannarit kebabin kanssa pelaa jos lähtee pikku lenkille mutta sehän on tietty sen ajan murhe.Kiitos mukavasta seurasta! Ei näitä pitkiä muuten jaksais vääntää..

Niin miten sen trail lenkin kävikään.. no kotona vaihdoin lukkokengät maastolenkkareihin ja vaippa pöksyt veke ja radalle. 5 ekaa km meni alle 5 vauhtia kunnes päästiin metsään, jossa tuli noita mäkiä ja vähän nelivetoa. Mageeta oli ja jaloissa ei tuntunut outoa toimintaa. Testasin myös alussa ylitankkausta eli join yli puoli litraa mehua kunnes se rupes tökkimään. Sekään ei vauhtiin vaikkuttanut, mutta ei vaan enää tehnyt mieli mehua. Lopulta pääsin töihin ja matkaa tuli vain 11k ja nousua parisatkua. Laitan ne vielä omaan päivitykseen, mutta tämä testi todisti sen että pyörän päältä voi ihan hyvin hypätä juoksuun, jos vaan ei vedä pyöräilyä liian kovaa.


Sunnuntai:

Nyt on vähän pää tyhjä.. tuli sellanen rypäs harjotus tähän viikonloppuun et oksat ja havut sivuun mä rymistelen. Ekatonni tiukkaa jyrkintä mäkeä Jameksen kaa, huh, kovaa hommaa. Sitten toinen tonni hieman loivempaa reittiä toki pahoja paikkoja siinäkin. Mä olin varautunut ihan 0,75l mehulla ja onneksi James tarjosi vettä mulle niin ei tarvinut hukata harhailuaikaa tonne S-marketille. Eväät oli 1 mars, 5 sukulakua ja se mehu + 0,75l vettä. Jossain keskivaiheen jälkipuoliskolla Juss1 liittyi joukkoon, mutta totesi meidän vauhdin liian hitaaksi ja meni loivaan rinteeseen vääntämään ihan tosissaan. Juoksi mäkeä ylöspäin niin vauhdilla etten edes älynnyt kuvata tilannetta todisteeksi.

Onneksi James joutu lähtee kotiin ja mä pääsin vähän huilaamaan. Palauttelin UM:n kanssa ja mentiin loivaa rinnettä parkkikselta aina huipulle, kuten koko reenin aikana. Juss1:kin sai treenin tehtyä ja me vaan jatkoimme puurtamista. Huh! Lopulta oli pakko luovuttaa ja alkaa sahaamaan noita portaita, kun siellä tuulensuojassa tarkeni paremmin. Samalla tuli tehtyä useita ylimääräisiä nousuja. Mulla oli XT910 ja Fenix1 barometri testauksessa ja tein pienen vertailun miten niiden nousut menevät päällekkäin, takana fenix (punainen), joka vähän haahuilee ja edessä xt910 (vihree).


Nyt on hyvä lepäillä koko ensi viikko.. TE3.8 ja max 153 no tai jos jotain pientä puhastelis. Kiitos hyvästä yhteistreenistä!

Yhteensä:
Pyörä: 102,8km,  4h 40min, 850m nousua
Juoksu: 11km,  1h, 205m nousua
Maastomäki: 29,9km,  5h 2min, 3280m nousua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti