torstai 12. kesäkuuta 2014

Dolomiti Extreme Trail - DNF

Lyhyen loman alkuun oli varattu pieni pyrähdys Italiassa ja minun tarkoitus oli olla turvana ja tukena Merjalle, koska hän oli löytänyt kivan juoksutapahtuman pohjois-Italiasta dolomiiteilta. Itse olin flunssaa sairastellut koko matkan karhunkierrokselta tänne DXT starttipäivään saakka. Minua kyllä moneen otteen kehotettiin menemään omia matkoja mutta minulle sopi paremmin kevyempi reissu ja sempä takia matkasimme yhdessä koko matkan. Kävin lekurissakin kahteen kertaan muttei mitään löytynyt. Oikeestaan vieläkin välillä flunssa jälkipainaa ja lima liikkuu, mutta tällä mennään.

Tarkoitus oli lisätä tähän enempi kuvia ja videoita joita olisin editoinut tässä motorhomessa mutta invertteri teki tenän ja ei lataa mitään kannettavaa tietokonetta ja tollaisella sormitietokoneella ei mitään sellaista voi tehdä.

Omalta osalta pakkasin molempien reput kasaan ja katsoin että kaikki tavarat ja himmelit tulee mukaan itse kisaan. Olimme varautuneet täydellä varustuksella vaikka oli luvassa tosi kuuma päivä joten osan tavaroista olisi voinut jättää suosiolla pois. Tällaisessa reissussa on hyvä testata varusteita tulevia koitoksia varten joten reput täyteen vaan. Kuvailin GoProlla videoita ja kuvia melkoisen kasan.


Itsellä oma meno oli alusta alkaen aika hikinen ja sykkeetkin olivat aika korkealla. Oletan tämän johtuneen flunssassa ja kuumasta kelistä. Datoja kun katselin garmin palvelusta niin sykkeet laskivat loppua kohden ihan hyvin ja moottori lähti normaalisti käyntiin. Olo myös viileni vaikka päivä oli tosi lämmin varmaan lähellä 30 astetta porottavassa auringossa. Metsän varjossa ja lumisilla kohdilla tuli kivasti viilennystä.

Tosiaan matkan edetessä huomasimme ajan karkaavan käsistä pikku hiljaa ja varsinkin ensimmäinen iso huippu oli sen verran hidas, että ajatus loppun pääsemisestä alkoi hiipumaan. Reittiä oli hieman muutettu alkuperäisestä koska yli 2k oli liikaa lunta ja sieltä ei olisi päässyt riittävän turvallisesti. Tämä tarkoitti sitä, että alussa sahataan enempi alas jotta riittävä noususumma saavutetaan. Toki matkalla oli eniten vapaaehtoisia mitä olen koskaan aikaisemmin nähnyt. Ilmeisesti nämä Extreme juoksut vaativat enempi.

Ekalle aikakatkaisu kohtaan saavuttiin ~20min etuajassa ja hörppäsin yhden alkoholittoman oluen ja tankkasin suolakeksejä. Siinä kohdassa fiilis oli hyvä kun tiesi että 37 on saavutettavissa. Toki huhu kertoi että aikakatkaisu aikoja olisi kasvatettu lumisen kelin takia mutta arvelin sen olevan huhu. Tähän mennessä olimme ohittaneet monia ja moni oli jä jäänyt matkan varteen. Meidän tasainen vauhti oli hyvä.

Loppupuolella jaloissa oli hyvin voimia ja yritin kannustaa meille vähän vauhtia ja siinä onnistuimme ihan hyvin noilla loivilla osuuksilla. Jyrkemmät mäet menivät sitten hitaammin. Lopulta meiltä otettiin 37k kohdalla zipit pois ja annattiin kyytii maaliin. Molemmat oltiin sitä mieltä että maaliin olis päästy jos aikaa olisi ollut 2h enempi eli arvio olisi ollut noin 14h tuntia vaikka lopun alamäkeä on vaikea arvioida kun sitä ei päästy kokemaan.

Maalissa saatiin saatiin finisher kengät koska sääntöjen mukaan kaikki 37k päässeet saivat ne. Käytiin vaihtamassa kamat ja tultiin takaisin nauttimaan ranskalaisia ja oluet.

Täällä Merjan kertomus joka tarkemmin selventää reittiä ja matkaamme.

DXT DNF video julkaistu:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti