sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Jukola 2014 - Pihkaniskat 1

Huh huh, Olipas jännä viikonloppu monessa mielessä. Paikalla oli paljon tuttuja ja monen moista kekkeriä muttei tainnut olla kekkeruuseja, toki pari Palauttelijaa. Yritän tässä keskittyä ankkuriosuuteni numero analyysiin ja omiin fiiliksiin ja tapahtumiin matkalla vaikka koko viikonloppu oli täynnä monia hetkiä.Tähän alkuun laitetaan kuva joukkueestamme Pihkaniskat 1

Kuva Merja Ylihärsilä


Täältä saat kartan auki jotta voit seurata matkaa.

Kuva Merja Ylihärsilä


Vaihtopuomilla sain kartan Jarilta ja yritin lähteä luukuttamaan hyvää ekaa km mutta Karhunkierroksen jälkeinen flunssa vielä painoi, joten se jäi vaatimattomasti 5:24min/km vauhtiin. Tämä kertoi sen ettei hommasta tule helppo mutta yritin mennä välit mahdollisimman suoraan. Pohdin reittiä ja otin tukea tuosta avoinaisesta pistealueesta ja jyrkänteestä. Silti arvelin että tuo lopun koukku maksoi noin ~15 sec. Ajattelin tämän menevän kartan lukuharjoituksen piikkiin, kun 2 väli meni hyvin.

Pientä koukkua taas tuossa 3:lla ja siitä tuli +10 sec. Sitten tuli joku päänpyöritys virhe ja en vaan nähnyt 4 rastia oikealla ja menin ohi. Paikalla ei tietty ollut apuja ja otin paikannuksen turhan pitkältä ja tämä maksoi sen 2min 45sec. Omassa päässä olin jo laskenut lähes 5min pummia ja ajattelin että tekee ne muutkin mokia ja matka jatkui lisäten vauhtia jotta saadaan hukattu aika kurottua kiinni. Tästä tuli 5 rastille 30sec koukkuhaku, däm tuumasin!!

Päätin parantaa kartanlukua ja keskittyä tähän hommaan. Varmaankin tuo ennen 4 rastia pidetty lentokusitauko alkoi vaikkuttaa, toki vähän piti pysähdellä ettei kartta kastu. 6,7 meni ok vaikka ensimmäinen niistä oli aika hankalassa paikkaa. 7-8 välillä hämäännyin tuossa ryteikössä pääuran perään ja jouduin raivaamaan omaa tietä ryteikössä ja usko loppui kerran ja tein ~45sec syherön lähellä rastiympyrää.

Kuva Merja Ylihärsilä


Latasin täysillä mäkeen ja happi kulki heikosti ja flunssa painoi keuhkoissa. Jotenkin se kone vähän nyt lämpeni ja olo parani sitä mukaa kun tossu meni toisen tossun eteen. 9,10 ok ja 11 oikaisin muiden perään suolle, kohtalainen ratkaisu. Nestettä koneeseen toistamiseen ja aina pari mukia urkkajuomaa. 12 ok. 13 pitkä välillä yritin käyttää valmiita uria mahdollisimman paljon mutta se meidän ura oli niin pieni ettei sitä meinannut aina löytää. Onneksi suunta oli aina selvillä.

Kartta oli hyvälukuinen ja itse ainakin erotin tarvittavat asiat siitä. 13-14 välillä melkein sekosin suunnassa ja lopulta valitsin sen suunnan missä näin muitakin, eli siellä oli ura. Tähän arvelen hukanneeni noin 15sec. 14 ok , 15 mini koukku. Tässä oli hyvää 2-4 hlö hajanaista letkaa tarjolla ja juomapisteelle mentiin yhdessä, mutta muut jatkoivat tietä vasemmalle ja mä menin suoraan. Olinkin sitten 16 rastilla ennen heitä. Tästä jatkoi aukolle rohkeasti ja tällä pitkällä välillä reitit ristesivät ja tuttua polkua oli tarjolla. Jätin myös juomapisteen käyttämättä 16-17 välillä.

17, 18 ok. 19 tiputin ehkä liian alas ja nousin tuosta linjalta ylös eli hieman liian aikaisin. Tässä sahaamisessa meni varmaan vähän hukkaan mutta kukas noita nyt enää jaksaa laskea ku loppu häämöttää. Tuuletus yleisörastilla vaikka katsomo oli tyhjä. 20 tarkasti ja vuorikauriina loikin vikalle 21 rastille jossa kannustus oli lähes Hornetin volumella :-) Leima ja koodin tarkistus vielä varmuudeksi.

Kuva Merja Ylihärsilä


Oli ilo juosta maalia kohti kun joukkueen pojat olivat vielä kannustamassa ja tuuletin tiety vähän ja sitten täysillä maaliin ajassa 2:02:13 eli hävisin vaivaiset 38min maailman parhaalle suunnistalle Thierrylle. Tämä takasi osuus sijoitukseksi 175 joka olisi voinnut olla alle 150 ilman noita pummeja. Joukkue taisi saada sijan 228. Mutta ei harmita yhtään ja nyt on näytöt annettu eli varmaan pitäs se suunnistuslisenssi taas maksaa?


Kuva Merja Ylihärsilä


Linkit: Joukkue ja Omat rastiväliajat ja Garmin datat

Viikonloppuun mahtui Hornet näytös sekä lähtö suoritettiin myös ylilennolla ja kokeilin kuvata sitä:

Sekä pari mallasrastilaistakin

Kuva Merja Ylihärsilä


Kaikki kuvat by Merja & Tomi klik

by Olvi4 kommenttia:

 1. En kyllä tajua miten tuollaiseen Hornettiin voi kameralla osua. En kylläkään tajua myöskaan tuollaista suunnistusvauhtia. Enkä sitä että siellä jotkut vetää olutta... Hammästyttää, kummastuttaa.

  VastaaPoista
 2. Tomilla olikin sunnuntaiaamuna vilkku päällä. Laskin 4km väliaikapaikan jälkeen, ettei sijaa pysty nostamaan alle 240. Olin onneksi väärässä.

  Huomasin mistä nuo kaikki virheet matkan varrella johtuvat. Sulla ei ole varsinaisesti kai minkäänlaista rastivälisuunnitelmaa, mitä lähteä toteuttamaan. Yleinen virhe, sitä näkee vielä MC-tasollakin ja paljon. Silloin kun itsellänikin tossu kulkee, on käytössä valitettavan usein sama systeemi. Nyt kun joutuu menemään puoliksi kävellen, pitää olla tarkempi.

  Vauhti on kyllä ollut käsittämätöntä. Laskeskelin tuosta viivasta, että pois otettavissa on vähintään vartti. Loppuaika olisi siis voinut olla jossain 1.45 tienoilla! Osuussijoitus siten luokkaa 50!!

  Käy tuo kisakartta läpi jonkun asiantuntijan kanssa. Muutamalla helpolla vinkillä ja pienellä harjoittelulla tulee ensi kerralla sitten hurjaa jälkeä..

  VastaaPoista
 3. Kiitos rakentavasta palautteesta!

  Olisi kyllä kiva jos joku pystyisi auttamaan omien taitojen harjottelussa kun nyt on menty ihan omilla avuilla. Olisikohan SK-uuden puolella haluja auttaa?

  Nuorimmat vuodet on jo takana ja hyvää tulosta voisi tulla alkavissa ikäsarjoissa kuten viimesyksyn AM-yön paalu. Toki tulen harrastamaan liikuntaa jatkossa monipuolisesti joten pro:ta musta ei enää tule vaan tasaisen varma lajissa kuin lajissa voisi olla mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et ole vielä saanut värvättyä käyttöösi suunnistustekniikan ammattiauttajaa, voin tarjota auttavan käteni, ainakin virtuaalisesti.

   Laita sähköpostia..

   Poista