sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Ratareisi 2014 - Työmatka Cyclocross sarja?

En nyt kuollakseni muista mistä sain vihiä tällaisesta tapahtumasta Suomalaisen suven huipennnukseen. Nyt väsymyksen kaatamana tuntuu siltä että ei enää ikinä näitä. Tarkoituksena oli kiertää Alastaron moottorirataa 24h tunnin ajan ja itsellä oli alimpana tavoitteena vain tuo Ratareiden titteli eli 100 kierrosta. Sen jälkeen tulisi pyöreät lukemat 300km ja ehkä pienoinen 350km häivähdys kävi mielessä. Tämä kuitenkin olisi edellytänyt hyvää säätä ja flunssatonta kevättä. Maksimi aikana pidin tuota 12-15h rajaa eli koko aikaa en halunnut käyttää.

Meillä oli vuokrattuna mökki Kapulta ihan radan vierestä, joten vietimme siellä ystävien kesken edellisen päivän paistellellen lettuja ja tankaten energiaa itse koitosta varten. Ihan pikkuisella lenkillä tuli käytyä, mutta enegrian tankkaaminen ja huimien juttujen kertominen viepi helposti voiton näiltä kekkeriltä. Ja läheisissä muissa mökeissä Juhannus oli noussut jo kohottamaan kattoja.

Kuva Merja Ylihärsilä

Teoriassa 20km/h keskivaudilla matkaksi tulisi 480km ja pienellä puristuksella 500 olisi mahdollista, jos vain tekisi pitkiä lenkkejä pohjille. Tässäkin lajissa mukavuus vie voiton ja moni kurvasi varikolle pienestäkin vesisateesta sekä rakeet karkottivat lähes loputkin radalta. Toki ymmärrän sen, koska hommasta kuin hommasta tulee puuduttavaa 24h tunnin kuluessa. Tavallaan minulle sopi tuo haasteellinen sää jonkun aikaa, mutta talvipyöräilyvaatteiden puuttuessa itseltäkin meni homma pikkuisen taisteluksi.

Yhtenä raamina oli perseen puutuminen sekä varpaat että sormetkin puutuvat usein minulla. Tämä aiheuttaa ääriosien palelua turhan herkästi, joka vaikuttaa radallaolemiseen. Arvelisin viettäneeni pisimmilläni putkeen 3h radalla. Osat menivät pyöräesti 180km 70km ja 50km joiden välissä mahtavimpana hetkenä oli pitsan saapuminen ja se hotasin mahaani pikkaisen turhan nopeasti. Ai että se teki hyvää. Vain pyöräilyssä on mahdollista tehdä tällainen super tankkaus. Kiitos pitsasta!

Kuva Merja Ylihärsilä

Radalle muodostui hyviä letkoja, jossa mentin vuorollaan peesissä ja letkan keulilla sykkeet itsellä kohosi melkoisesti. Itse peesailin mahdollisuuksien mukaan ja yksinkin joutui taivaltamaan useita puolituntisia. Musaa ei ollut ja nautin lunnon ja radan antamista elämyksistä sen mitä voin. Hienolla kelillä aamuauringon nousu olisi myös hieno kokea. Kertaakaan ei kyllä kaduttanut että hommaan lähdin ja enemmän keikka antoi kuin otti.

Itselle oli pienoinen yllätys tuo oma sijoitus ensimmäisen 12h aikana koska muilla oli hienot pyörät ja värkit. Toki luotin Jamikseen johon olin saanut vaihdettua kaikki osat viimeisen puolenvuodenaikana ja XT navoilla sekä suht uusilla ketjuilla / rattailla mentiin. Keskiökin oli vaihdettu. Takkiin tuli pyörän painossa sekä alle olisi voinut laittaa jotkut kevyet 25-28 mm kumit. Tuuppasin 6 baaria 35mm etuseen ja 6,5bar takanakkiin. Tällä pyörä rullasi peesissä ihan kivasti.

Kuva Merja Ylihärsilä

Lämpätila vaihteli 6-12 väliin ja iltapäivästi sekä alku illasta tuuli ärsyttävästi. Oma nopein kierros taisi juuri mennä alle 5min tuolla lyhennetyllä radalla 2721m (tarkistamaton). Tuloksia tarkastellessa oma sija voisi olla korkealla, jos vain kiertäisi rataa koko ajan. Tähänkin suoritukseen olen tyytyväinen ja huolto pelasi hyvin. Aika vähällä energialla tuota pyörää ajelee koleassa kelissä.

Mitä tästä jäi käteen. Hieman kutkuttaisi jossain vaiheessa kokeilla omaa uutta ennätystä, jos aika vaan siihen riittäisi. Tämä edellyttää paremaa keliä ehdottomasti. Jalat on suht ok ja jumit tulee varmaan maanantaina vasta. Oikean polven takana olevat jänteet aristavat ja penkissä istumisen kesti lopulta ihan hyvin. Liikkeelle lähtö on kaikkein vaikeinta.

Kuva Merja Ylihärsilä

Matkaa tuli 113 x 2721m =~307,473km (garmin 302,7km)
Ajan ollessa 12h 41min josta taukoihin meni noin 1h 20min (avg.move ~27km/h)
(tiedot tullaa tarkistamaan myöhemmin)

Garmin connect datat1, datat2, datat3

Kaikki kuvat Merja Ylihärsilä

Järjestäjien sivut

Tulokset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti