sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Marski Challenge Multisport

Orange Team Hayabusa valmistautui koitokseen hankkimalla toisen laatuluokan uimapatjan sekä virittämällä jätesäkkipumpun. Jouduin myös virittämään uuden xs-flexin omaan pyörään, kun vanha oli sanonut sopimuksen irti. Kuvittelin, että tässä olisi kaikki tarvittavat tavarat mukavaan seikkailuun. Jotakin sitä aina unohtuu ja tälläkertaa kuvittelin juoksu osuuden olevan keyt pyrähdys mut vetonaru unohtu.

Kisa alkoi prologilla, jotta saadaan porukka hajalle ennen kapeaa polkua. Oli peilikuva kartta jossa piti seurata karttaan merkittyä reittiviivaa, jotta matkalta pystyisi keräämään viisi kirjainta. No tietty hätäilin hieman ja saatiin kerättyä vain 4 kirjainta ekalla kiekalla niin piti sitten kiertää toistamiseen tuo lenkki kunnes lopulta puuttuva kirjain löytyi. Tästä en kuitenkaan lannistunut vaan jatkettiin MTB osuudelle hienoja polkuja pitkin.Ekalle rastille meni ehkä 30m ohi kunnes tossulla kävin sen kuittaamassa omasta mielestä polun väärältä puolelta. Kartat olivat siis suunnilleen sinnepäin kuten näissä yleensä käy ja pitää tarkasti mennä maaston muotojen mukaan. Tämän jälkeen suunnistus meni hyvin.

Melontaa tuolla StarDuolla olin kerran kokeillut ja samalla rohkealla taktiikalla mä taakse perää pitämään ja Merja eteen kauhomaan. Suunta oli ruohikossa hieman hakusessa mut melonta meni hienosti ensikertalaiselta ja tokaakertaa puikoissa olevalta. Ihmeteltiin missä muut ja tuumailin, että ovat jo niin kaukana ettei niitä nähdä.Pieni MTB pyrähdys ja sitten laskeutuminen kalliolta alas joka meni ihan mainiosti ja onneksi meillä ei ollut ruuhkaa tuolla rastilla. Matkalla rastille piti hieman tunkata pyörää ja videosta tämä toivottavasti näkynee kivasti. Rastin leimasin vasta tehtävän tehtyä, kun luin ohjeet mukamas niin.

Pyörällä P7:lle jossa oli vain yksi pyöräpari ja kyseltiin rastivahdilta että missä muut ovat ja tuumas että oltais toinen joukkue. Hä! ei voi pitää paikkansa ja suunnistus kartta esille ja rasteja hakemaan pienen mehyhörpyn jälkeen. Kartta oli selkolukuinen ja mittakaava vaihtelut eivät tälläkertaa häirinneet vaan menin tunteella. Vetonarun unohduttua sain keskittyä kuvaamiseen ja tarkkaan kartan lukemiseen jottei tehdä mitään turhia kiemuroita. Komeita harjuja oli ja polku erittäin hyvää harjoittelumaastoa nopeempaan ja hitaampaakin menoon.P8 oli yksi quest lisää ja olis pitänyt puhaltaa muutama tölkki nurin puhalusputkella ja otettiin kaikki sakkokierrokset läheisellä endurospoori radalla. Ei ollut puhallus onnea tälläkertaa. Matka jatkui TA10 vaihtoon jonne saavuttiin hieman lennokkaasti. Ajettin asvaltilla noin 30km/h ja huomasin oikopolun kentän läpi vaihtorastille ja annoin hätäisesti suuntamerkin ja kehoituksen leikata vasemmalle. Tämän seurauksena Merja, vetonarun perässä tempaisi jarrut kii ja olin jo uudella ajolinjalla, kun pyörä lähti kirjaimellisesti alta. Olin vielä katsonut että jatkuvalle hiekkauralle voi päästää täysillä, mutta omaa hölmäyttä on tehdä viimetingan muutoksia. Kevyen asvaltti ukeemivoltin jälkeen pyörän niskaan takaisin ja vaihtoleimaukseen.

Patjat täytyivät nopeasti jätesäkillä ja pian oltiinkin jo vesillä taas. Rasti rastilta poimittiin ja kädet väsyivät tuhottomasti tässä hommassa. Onneksi vaihdossa oli aikaa GoPron akun vaihtoon niin saatiin tästäkin hieman materiaalia talteen. Juoksu ei maistanut saarien sisäosissa vaan kävelyksi meni. Tuttujakin DA-Design eli kuntosarjan johto pari nähtiin järven toisella reunalla ja huuhdeltiin kulumisia.

Lopulta vedessä läträäminen loppui ja molemmat oltiin vielä ehjinä, joten lopun MTB meni ojarumpurastin kahlauksella ihan kivasti. Mehut jäi kivasti matkalle ja tultiin tokana maaliin jossa odotti sauna ja ruokaa. Näissä hommissa tulee aika nälkä.

Eri lajeihin kuluneet ajat (matkoja ei ole kun GPS yhteys pilveen ei toimi):

Laji Aika Matka Vauhti
Prologi 17min 2,5km 6:48min/km
MTB 1h 53min 24,8km 13,2km/h
Melonta 49min 5,6km 6,9km/h
Quest-laskeutuminen 10min

Suunnistus 50min 6,7km 7:28min/km
Uimapatjailu 40min 1,9km 2,9km/h

Aika: 4h 39min 18sec
Matka: 41,5km
Sijoitus kuntosarjan 2.

Video:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti